снимка: Кадър РТНай-песимистичната оценка за събитията в Афганистан е представена от

...
снимка: Кадър РТНай-песимистичната оценка за събитията в Афганистан е представена от
Коментари Харесай

Германия обявила, че талибаните идват на власт, още през 2020 година

снимка: Кадър РТ

Най-песимистичната оценка за събитията в Афганистан е показана от BND през декември 2020 година В аналитичния преглед " Емират 2.0 " се предвижда връщането на радикалното ислямско придвижване " Талибан " на власт.

 

Федералната разследваща работа на Германия BND е предупреждавала години наред държавното управление за вероятния провал на политическата система в Афганистан, излиза наяве от обява на немското списание " Шпигел ".

По информация на изданието, специфичните служби са предоставяли постоянно аналитични отчети по Афганистан, от които било ясно, че нито армията, нито политическите структури могат да продължат дълго време да съществуват независимо. Въпреки това виновните политически структури не са реагирали на тези данни, предава БГНЕС.

В последните дни преди талибаните да нахлуят в Кабул и да завладяват властта, немското разузнаване и държавното управление в Берлин бяха подложени на остра рецензия, тъй като не са могли да плануват такова развиване на обстановката в Афганистан.

На 19 август в Бундестага бяха изслушани представители на немските специфични служби, които трябваше да отговорят, до каква степен неправилно е било оценено ситуацията в Афганистан и за какво се е стигнало до това.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР